Geen categorie

Hoe vaak moet ik mijn auto wassen?

Hoe vaak auto wassen?

Heb je steeds discussie met auto liefhebbers (of juist mensen die er niets om geven) over de vraag hoe vaak je jouw auto moet wassen? Ik heb het voor je op een rijtje gezet in dit artikel! Geen zin om het hele artikel te lezen? Hier alvast het korte antwoord: mijn advies is om de auto 1 keer per week of twee weken te wassen. Uiteraard spelen er veel factoren mee, daar gaan ik in dit artikel verder op in.

Welke factoren bepalen hoe vaak je je auto moet wassen?

  • Het aantal kilometers dat je rijdt
  • Soort vervuiling (Alleen wat stof of ook vogelpoep, vliegen en boomhars?)
  • Jaargetijde (zout op de weg)
  • Staat de auto binnen of buiten?
  • Hoe precies ben je?
  • Is autowassen voor jou ontspanning?

De laatste 2 punten uit bovenstaand lijstje zijn misschien nog wel het belangrijkste. Zo vind ik het bijvoorbeeld heerlijk ontspannend om op vrijdagavond of zaterdag uitgebreid de auto te wassen. Daarnaast vind ik het fijner om naar een schone auto te kijken. Ik probeer daarom mijn auto elke week te wassen, maar als het slecht weer is sla ik ook wel eens een weekje over.

Ook de soort vervuiling is belangrijk. Sommige soorten vuil hechten namelijk snel aan je lak en kunnen de lak aantasten. Vogelpoep is een voorbeeld van vuil dat je niet te lang moet laten zitten, zeker niet in de zomer als de felle zon erop brandt. Het zuur in de vogelpoep kan de lak aantasten, waardoor je lelijke plekken overhoud. Overigens hoef je niet per se de hele auto te wassen als je een lokale vogelpoepplek hebt. Je kunt vogelpoep ook verwijderen door een natte doek erop te leggen en zo de vogelpoep los te weken. Vervolgens verwijder je het restant met een quick detailer en een schone doek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *